2. Karate

Karate består av slag, spark, blokkeringer og nedfellinger. Man kan konkurrere i både kumite (kamp) og kata (teknikkmønster mot tenkte motstandere), eller kun trene for mosjonens skyld.
Vi tilbyr karate fra 8 år.

TRADISJONELL KARATE

Klubben trener stilarten Wado Ryu og er medlem av stilartsorganisasjonen Wado Ryu Norge. WRN er direkte tilknyttet Wado Ryu Karate Do Academy og Shiomitsu sensei 9. Dan Hanshi i England, samt Grandmaster Hironori Otsuka III i Japan.

Hva betyr det å trene Wado Ryu?
Grunnleggeren av Wado Ryu beskrev det slik:
“When you practice Wado Ryu as a martial art, it not only means committing yourself to the way of Wado Ryu, but also committing yourself to a certain way of life, which includes hard training, overcoming obstacles in life, and finding the way lead a healthy and meaningful existence in the time you have on this planet. Through this way of life you can reach the center of WA and lead a life of wholeness (https://www.wadoryu.no/wado-ryu-norge/ WRN, 03.09.19)”

Ungdom og voksne
Vi tilbyr tradisjonell karatetrening to økter per uke. Dette er et parti fra 13 år og oppover ubegrenset! Treningen består av kihon (basic), kumite (pararbeid), kata (mønster mot en tenkt motstander) og lett sparring/øvelser. Treningen er åpen for alle beltegrader uavhengig av fysisk nivå.

Barn
Videre har vi barnetrening med elementer fra både kihon, kata og kumite (fighting/sparring). De har to økter per uke. For barnepartiet er det særlig fokus på å utvikle grunnleggende fysikk, trivsel og lek og ikke minst disiplin, fokus og konsentrasjon.

KONKURRANSETRENING

Kata
Det er fast katatrening èn økt per uke, både for de som konkurrerer og andre som er interessert i å trene kata. Forutsetningen er at man kan de grunnleggende kata som Khion Kata og Pinan Nidan og har lyst til å forbedre seg i kata. Opptak til konkurranseparti kata er gjerne etter etterspørsel for de som er mest treningsvillige og gir det lille ekstra på trening.

Sportskarate
Konkurransegruppen i kumite (fighting) har 2-4 treninger per uke avhengig av alder og satsningsnivå. Treningen holdes med relativt høy intensitet og fokus. Klubben følger WKF regler og konkurrerer innenfor WKF systemet (WKF = World Karate Federation). Opptak til konkurranseparti er gjerne etter etterspørsel for de som er mest treningsvillige og gir det lille ekstra på trening. I tillegg kjøres det èn økt per uke med løpetrening/intervalltrening.

Aktivitetsnivå
Målet med å drive konkurransetrening (sportskarate og kata) er å få utøvere til å utvikle seg ved å trene dedikert og delta på stevner/samlinger som er satt opp på en plan for hvert halvår. Konkurransegruppa deltar på regionale, nasjonale og internasjonale stevner og treningssamlinger. For de som satser høyt internasjonalt kan man komme opp i 20-25 stevner/samlinger per år. Til tross for at utvikling og mestring står i fokus, er det ekstra moro når klubben tar gjeve medaljer. Av disse kan nevnes at klubben har trent opp mange norgesmestere, flere nordisk mestere og tilslutt en gullvinner fra historiens første ungdoms OL i karate i Buenos Aires i 2018 (Annika Sælid).
Innen tradisjonell trening deltar klubben også ved stilartsleire både for barn og voksne arrangert av Wado Ryu Norge. Gradering i karate gjennomføres ved jul og sommer for de som trener tradisjonell karate.

Vårt felles treningsmiljø
Vi ønsker å opprettholde et godt og sunt treningsmiljø hvor det finnes plass for alle uansett alder, beltegrad, fysisk form og satsningsnivå. Treningen har fokus på trivsel, mestring og utvikling tilpasset alder, motorisk utvikling og individuelle forutsetninger. Vi viser respekt for hverandre, trenere, dommere og andre samarbeidspartnere. Erfarne utøvere/trenere er bevisste, gode rollemodeller for de yngre/nye medlemmer.

Se timeplan for treningstider. Bestill gjerne 2 prøvetimer uten kostander, eller meld deg inn i klubben, via Spond.

 

Trenere
Karategruppene har trenere som har tatt trenerutdanning gjennom Norges Kampsportforbund og har lang fartstid både som instruktører og som aktive utøvere. Flere av instruktørene er selv konkurranseutøvere i dag.

Vi er tilsluttet stilartsorganisasjonen Wado Ryu Norge og Norges Kampsport Forbund, seksjon for karate.